اوباما:مالکیت سلاح زمینه ساز منازعات فرهنگی در آمریکا است

تب درگیری های مسلحانه در آمریکا طی روزها و هفته های اخیر بالا گرفته بطوری که هشت کشته از جمله سه کودک در جریان تیراندازی در یک مرکز خرید در دالاس تگزاس در هفته گذشته و پیش از آن در ماه مارس، تیراندازی در یک مدرسه ابتدایی در «نشویل» ایالت تنسی ۶ نفر از جمله سه کودک به قتل رسیدند؛ حال باردیگر چون گذشته، بحث های بی سرانجام امنیت جانی افراد در قبال مالکیت و حمل سلاح در یکی از مسلح ترین کشورهای جهان در محافل سیاسی و اجتماعی را تازه کرده است.

تارنمای خبری هیل دراین باره گزارش داد که باراک اوباما در تازه ترین مصاحبه خود به انتقاد از مالکیت و حمل سلاح گرم در آمریکا پرداخت و گفت که نباید این معضل به یک موضع حزبی و یا عقیدتی بدل شود.

درحالی اوباما به انتقاد از وضعیت حمل سلاح و درگیری های خشونت آمیز همراه با سلاح در آمریکا انتقاد کرده است که در دوره ریاست جمهوری خودش یکی از مرگبارترین و خونبار ترین کشتارهای جمعی با سلاح گرم در تاریخ روسای جمهوری آمریکا رخ داده بود.

بنابراین گزارش، اوباما در مصاحبه با شبکه خبری «سی‌بی‌اس» (CBS) که قرار است بطور کامل سه شنبه آینده پخش شود، گفت: فکر می کنم از لحاظ تاریخی دلایل عدیده ای برای آن وجود دارد، که بحث مالکیت سلاح در این کشور به یک موضوع عقیدتی و حزبی بدل شده که در واقع نباید اینگونه باشد.

هیل نوشت: اوباما به این مساله اشاره کرد که بحث بر سر مالکیت سلاح در آمریکا به زمینه ای برای جدل درباره «منازعات فرهنگی» تبدیل شده است.

رئیس جمهوری اسبق آمریکا تاکید کرد: در ارتباط با این موضوع به جای فکر کردن درباره راه های عملی؛ نتیجه به بحث بر سر هویت، احساسات و هر آن چیزی که ربطی به امنیت فرزندانمان ندارد، ختم می شوند .

اوباما:مالکیت سلاح زمینه ساز منازعات فرهنگی در آمریکا است

خونبارترین دوران کشتار جمعی، دوره ۸ ساله ریاست جمهوری اوباما

درحالی باراک اوباما، چهل و چهارمین رئیس جمهوری آمریکا به نبود راهکارهای عملی در مقابله با مسئله حمل سلاح گرم که منجر به کشتار جمعی در این کشور می شود، پرداخته است که دوره هشت ساله ریاست جمهوری وی یکی از خونبارترین دوران کشتار جمعی با سلاح گرم در تاریخ روسای جمهوری آمریکا از سال ۱۹۶۶ بدین سو به شمار می رود.

بنابر اطلاعات مندرج در تارنمای اطلاع رسانی «نشنال افیرز» (nationalaffairs) نخستین کشتار جمعی با سلاح گرم در آمریکا در ماه اوت سال ۱۹۶۶ میلادی و در زمان ریاست جمهوری لیندون جانسون رخ داد، این حادثه تیراندازی در دانشگاه تگزاس رخ داد که ۱۷کشته و ۳۰ مجروح برجای گذاشت.

اما در دوره ریاست جمهوری اوباما ۲۴ فقره تیراندازی کشتار جمعی رخ داد که در مجموع ۲۳۶ کشته و ۲۵۷ مجروح برجای گذاشت.

این درحالی است ک در دوره ریاست جمهوری دونالد ترامپ تنها چهار فقره تیراندازی کشتار جمعی روی داد که در مجموع ۸۳ کشته و بیش از ۵۱۲ مجروح داشت.

سکوت روسای جمهوری آمریکا

تارنمای نشنال افیرز می نویسد که برخی از روسای جمهوری آمریکا در قبال درگیری های مسلحانه و خشونت بار سکوت اختیار کرده و واکنش یا برخوردی در این زمینه از خود نشان نداده اند، از آن جمله لیندون جانسون سی و ششمین رئیس جمهوری آمریکا درمورد حادثه تیراندازی دانشگاه تگزاس در آستین و همچنین رونالد ریگان، چهلمین رئیس جمهوری آمریکا، در حادثه تیراندازی در سن یسیدرو (San Ysidro) ، کالیفرنیا، که هیچ واکنشی به همراه نداشت.

این گزارش حاکی است، ریگان، در دوره نخست ریاست جمهوری خود و در جریان تیراندازی که در جولای ۱۹۸۴ در یک رستوران مک دونالد در سن یسیدرو ایالت کالفرنیا رخ داد و باعث کشته شدن ۲۱ نفر شد سکوت کرد و حتی هیچ بیانیه ای دراین باره صادر نکرد؛ وی همچنین در قبال دو فقره تیراندازی کشتار جمعی دیگر که دوره ریاست جمهوری او رخ داد، هیچ اقدامی نکرد.

آمریکایی ها صاحب ۴۰۰ میلیون قبضه اسلحه

شبکه خبری سی ان ان درمورخ ۲۹ فروردین ۱۴۰۰ در گزارشی اعلام کرده بود که آمریکا یکی از مسلح ترین شهروندان جهان را دارد که صاحب ۳۹۳میلیون قبضه سلاح گرم می باشند و با این محاسبه، هر شهروند آمریکایی حداقل یک بار تجربه مواجهه با خشونت لاح گرم در عمر خود را دارد.

شمار اسلحه در آمریکا بیش از جمعیت این کشور است

موسسه پژوهشی «اسمال آرمز» (Small Arms)؛ یک موسسه پژوهشی در ژنو سوئیس، بنابر تحقیقاتی که در سال ۲۰۱۷ بعمل آورد، نشان داد که برای هر ۱۰۰ آمریکایی در حدود ۱۲۰ قبضه سلاح گرم وجود دارد اما برای کشور یمن که دومین کشور از نظر حمل سلاح بعد از آمریکا شناخته می شد از هر ۱۰۰ شهروند یمنی تنها ۵۳ نفر به سلاح گرم مسلح بودند.