برنامه‌های جدید اشتغال‌زایی دولت

 علی ربیعی، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در مراسم اختتامیه شانزدهمین مسابقات ملی مهارت از تدوین آموزش‌های دوگانه در شورای عالی اشتغال خبر داد و گفت: این طرح در چند دانشگاه به اجرا در آمده و به موضوع آموزش‌های دوگانه در دانشگاه می‌پردازد.

وی با بیان اینکه رئیس جمهور تأکید دارند که دانشجویان از همان ترم اول آموزش مهارت ببینند تا بیکار نمانند، گفت: در حال حاضر آن دسته از افرادی که آموزش مهارت می‌بینند حتی با تأخیر می‌توانند وارد بازار کار شوند و از درآمد بالایی برخوردارند.

ربیعی با ابراز اینکه جوانان مهارت‌آموز الگویی برای جویندگان کار هستند، گفت: مهارت‌های فنی و حرفه‌ای مسیری برای رسیدن به کار شایسته است. وزارت کار برنامه‌هایی برای آموزش‌ مهارت نیروهای بومی دارد.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی اظهار داشت: در سفری که به عسلویه داشتم به‌وضوح دیدم که نیازمند جوشکار ماهر هستند ولی چون مهارت در این منطقه نبود، بیکاری بیداد می‌کرد. بنابراین در برنامه داریم تا با همکاری سازمان فنی و حرفه‌ای به‌سمت آموزش‌های بومی برویم.

 وی رسیدن به نرخ تک‌رقمی بیکاری را از برنامه‌های دولت دانست و گفت: برای تحقق این هدف باید به رشد هشت درصد برسیم و هر یک درصد رشد اقتصادی 100هزار میلیارد تومان نیاز دارد. همه می‌دانیم که چنین رقمی وجود ندارد و اگر شرکت‌های خارجی پس از لغو تحریم‌ها به ایران بیایند باید تلاش کنیم تا بخشی از سرمایه‌گذاری‌های خارجی را جذب کنیم و به بازار خارجی‌ها تبدیل نشویم.

ربیعی از هدف‌گذاری سهم 30درصدی بهره‌وری در برنامه ششم توسعه خبر داد و افزود: باید شرایطی را فراهم کنیم که با کمک به اشتغال، نخبگان مهارتی جذب بازار کار شوند و از طریق الگوسازی و فرهنگ‌سازی برای جامعه زمینه‌ یادگیری مهارت را در افراد به وجود آوریم.

* آموزش و صنعت تاروپود مهارت است

 در ادامه مراسم اختتامیه شانزدهمین مسابقات ملی مهارت در وزارت کار  محمدامین سازگارنژاد، رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای کشور با اظهار "مهارت مانند فرشی است که تار آن صنعت و پود آن آموزش است" گفت: صنعت و آموزش کنار هم می‌تواند زمینه رشد و اعتلای جوانان را فراهم کند.

وی ابراز امیدواری کرد که در مسابقات جهانی مهارت 2017 ابوظبی تیم ایران مقام شایسته‌ای را کسب کند. برگزاری مسابقات مهارتی گامی است در جهت شناساندن مهارت‌های حرفه‌ای جهت رفع و بهبود شرایط اقتصادی در کشور.

سازگارنژاد بیکاری را از جمله معضلات اصلی کشور دانست و گفت: بازاریابی مهارت و همچنین گسترش مهارت آموزی در دانشگاه‌ها می‌تواند اشتغالزایی و خوداشتغالی را جایگزین مدرک‌گرایی نماید.